Greek
Contact
Επικοινωνία
Νίκαια Κυανή Ακτή Εκδρομή Antibes
Excursion à Nice avec l'école Azurlingua

Antibes / Juan-les-Pins
Μάθετε γαλλικά στη Νίκαια και ανακαλύψτε την Κυανή  Ακτή με τη σχολή  Azurlingua ! 

Οι Φωκαιείς ιδρύουν την Αντίπολη (Antipolis) στα τέλη του πέμπτου αιώνα

Αρχικά, η Αντίπολη ("η πόλη απέναντι") παραμένει υπό την επιρροή της Μασσαλίας μέχρι το 44 π.Χ που θα περάσει στην ρωμαϊκή επιρροή. Η πόλη γίνεται ρωμαϊκή επαρχία και κόβει το δικό της νόμισμα. Επωφελούμενη της ρωμαϊκής ειρήνης που εγκαθίσταται, η Αντίπολη επεκτείνεται, αναπτύσει το εμπόριο της και καλύπτεται με δημόσια κτίρια, μερικά από τα οποία είναι ακόμα ορατά στα τέλη του 18ου αιώνα: θέατρο, αμφιθέατρο, αψίδα του θριάμβου....

Με την κατάρρευση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας

και την ανάπτυξη του αισθήματος της ανασφάλειας, η πόλη περιορίζεται στον βράχο της, εγκαταλείποντας τα περίχωρα. Το 442, η πόλη αποκτά τον πρώτο της επίσκοπο, τον Saint Hermentaire.

Η πόλη ξαναγεννιέται στα τέλη του 10ου αιώνα

καθώς ο Guillaume, επονομαζόμενος ως "Απελευθερωτής", κατατρόπωσε τους Σαρακηνούς. Ο Rodoard, συμπολεμιστής του Guillaume ανέλαβε την περιοχή της Antibes. Η δημόσια ζωή αναδιοργανώθηκε και επανήλθε το εμπόριο. Στην αρχή του 12ου αι., δύο μεγάλοι πύργοι ανεγέρθηκαν, με τη χρήση δομικών υλικών που προέρχονταν από ρωμαϊκά μνημεία. Ο πύργος της πόλης, ο οποίος σήμερα χρησιμοποιείται ως κωδωνοστάσιο της εκκλησίας, δημιουργήθηκε πρώτος και, στη συνέχεια, ο πύργος του κάστρου. Το 1482, η Προβηγκία (Provence) ενσωματώθηκε στο βασίλειο της Γαλλίας. Ο ποταμός Var αποτελεί πλέον το σύνορο. Η Αντίπολη (Antipolis), σταδιακά Antiboul, Antibol και τελικά Antibes, έγινε μία παραμεθόριος και οχυρωμένη πόλη. Κατά το τέλος του 14ου αι. και κατά τον 15ο αι., η πόλη ξεπερνά τα αρχαία της περιτοιχίσματα, που είναι ακόμα ορατά, και επεκτείνεται στις σημερινές οδούς Sade και Clemenceau. Το 1524, η Provence κυριεύθηκε από τα αυτοκρατορικά στρατεύματα του Charles-Quint υπό την καθοδήγηση του κόμη του Bourbon. Η πόλη λεηλατήθηκε ξανά το 1536. Σχεδόν 300 οικίες καταστράφηκαν. Με σκοπό την ενίσχυση της άμυνας της Antibes, ο Henri II σχεδίασε το 1552 την δημιουργία ενός πύργου στην περιοχή του παρεκκλησίου Saint-Laurent, στην χερσόνησο που χωρίζει την περιοχή Αnse Saint-Roch από τον κόλπο των Αγγέλων (la baie des Anges). Αυτός ο πύργος, με ένα οχυρωμένο περίβολο, πήρε το όνομα "Τετράγωνο Οχυρό". Ένας άλλος πύργος, ο πύργος Saint-Jacques, κτίστηκε στην περιοχή του ναυπηγείου όπου σήμερα βρίσκεται η όπερα. Το 1608, ο Alexandre de Grimaldi, πούλησε την εξουσία της Antibes στον βασιλέα της Γαλλίας Henri IV.

Διακριτική κατά την Επανάσταση και την περίοδο του Consulat και της Αυτοκρατορίας,

η Antibes γνώρισε μια νέα ανάπτυξη κατά την περίοδο της Restauration (παλινόρθωση της μοναρχίας), η οποία ανάπτυξη επιβεβαιώθηκε από το 1860, μετά την ένωση της κομητείας της Νίκαιας με τη Γαλλία. Το 1894, η πόλη αναπτύσσεται προς την ενδοχώρα και ξεκινά τη διάλυση των τειχών.

Το ακρωτήριο της Antibes υποδέχεται λοιπόν τους πρώτους παραθεριστές

και το παραθαλάσσιο θέρετρο του Juan-les-Pins δημιουργείται το 1882. Η πόλη δεν σταματά να αναπτύσσεται μετά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, αν και παραμένει λιγότερο κατοικημένη σε σχέση με άλλες παραθαλάσσιες περιοχές. Ίσως αυτό αποτελεί ακόμα το χάρισμά της, το οποίο έχει εκτιμηθεί ιδιαίτερα από καλλιτέχνες όπως ο Prévert, ο Audiberti, ο Greene ή ο Picasso που βρίσκει μία νέα πηγή εμπνεύσεως στις αρχαίες πέτρες του κάστρου.

Κύρια σημεία ενδιαφέροντος : Le Fort Carré - Le port de plaisance - Les remparts - Le musée Picasso.
Το γνωρίζατε;

Η Γαλλία είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στον κόσμο, καλωσορίζοντας πάνω από 82 εκατομμύρια τουρίστες

 

Σωστοί λόγοι για να έρθετε στην

 Azurlingua... Προγράμματα για αρχάριους Ένα σήμα ποιότητας που έχει αναγνωριστεί από τη γαλλική κυβέρνηση.


Τιμές και « ειδικές προσφορές » που ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας.


     Θεσμική αναγνώριση (συμπράξεις πανεπιστημίων).

  11 επίπεδα γαλλικών,  η Azurlingua σας προτείνει προγράμματα ανάλογα με τις ανάγκες σας !


ΝΕΟ : Έχετε τη δυνατότητα να πληρώσετε σε  2,3 ή 4 άτοκες δόσεις.


Κι άλλοι ακόμη 
 
 

ü  11 niveaux de français,  Azurlingua vous propose une pédagogie sur mesure !

image image image

Ακολουθήστε μας στο
 Facebook

 
Κοινωνικά δίκτυα

Προτείνετε μας στο Facebook!Σας άρεσε αυτή η σελίδα;
Διαδώστε τη!


Βίντεο

Καλώς ήλθατε στην AzurlinguaΕίμαστε μέλη
soufflecampus francecsnfla

Μας εμπιστεύονται

centre d'examen SELFEE