Greek
Contact
Επικοινωνία
Νίκαια Κυανή Ακτή Εκδρομή St Paul de Vence
Excursion à Nice avec l'école Azurlingua

Saint Paul de Vence
Μάθετε γαλλικά στη Νίκαια και ανακαλύψτε την Κυανή Ακτή με τη σχολή Azurlingua ! 

Γύρω στο 120 π.Χ.

Οι Ρωμαίοι "εκλογίκευσαν" τους "ταραχοποιούς" Λιγούριους της Κυανής Ακτής. Επέρχεται ειρήνη και οικοδομούνται χωριά πάνω στις παλαιότερες οχυρώσεις. Το Saint-Paul είναι ένα από αυτά.

10ος αιώνας

Πρώτες μαρτυρίες ύπαρξης του "κάστρου του Αγίου Παύλου" (Castrum de Sancto Paulo), ενός μεγάλου οχυρωμένου χωριού, το οποίο γίνεται όλο και πιο σπουδαίο με την πάροδο των αιώνων. Διοικούμενο από τους Άρχοντες (Consuls), το Saint-Paul είχε μεγάλη οικονομική και διοικητική ελευθερία. Εκεί κατοικούσαν οι μεγάλες φαμίλιες της Προβηγκίας.

1443

Ο πύργος, υπόλειμμα του κάστρου του 14ου αι., στεγάζει το δημαρχείο και την ιστορία ενός ρολογιού, το οποίο καθορίζει την κωδωνοκρουσία από το 1443 έως τις μέρες μας. Από το 1480, το Saint-Paul αποτελεί την έδρα της επαρχίας Viguerie, και γίνεται μία από τις σπουδαιότερες οχυρωμένες πόλεις της αρχαίας Προβηγκίας.

1547

Ολοκληρώθηκαν τα έργα τα οποία είναι τα σημερινά ερείπια. Ο François de Mandon de Saint-Rémy αναδιαμόρφωσε ολοκληρωτικά την προηγούμενη οχύρωση, δημιούργησε προπύργια με γωνίες και κεκλιμένους τοίχους, με σκοπό να εξοστρακίζουν τα βλήματα. Αρχιτεκτονική βάσει της οποίας ο Vauban θα δημιουργούσε ένα ολόκληρο σύστημα 120 χρόνια αργότερα.

Έως το 1747

Κατά τις μεγάλες θρησκευτικές αναταραχές και στη συνέχεια κατά των "πολέμων διαδοχής", το Saint-Paul αποτελεί μία από τις κύριες οχυρωμένες θέσεις των καθολικών. Θα ανοίξει τις πόρτες του σε πολυπληθείς επισκέπτες, κατακτητές ή συμμάχους, ληστές και καταστροφείς. Σφαγές, βανδαλισμοί και ελλείψεις τροφίμων σπέρνουν την καταστροφή στην περιοχή αλλά το  Saint-Paul επανορθώνεται, τονίζοντας τη σημασία του.

1860

Καθώς η Νίκαια γίνεται γαλλική, το Saint-Paul δεν είναι παρά ένα προπύργιο εγκαταλελειμένο και άχρηστο, το οποίο θα χανόταν σύντομα από τους χάρτες και τα λεξικά.
Αρχές του 20ου αιώνα: η αξιοθαύμαστη ώθηση της τουριστικής και καλλιτεχνικής ανάπτυξης θα προσελκύσει επιφανείς επισκέπτες, εστεμμένους και καταξιωμένους ζωγράφους, παρουσίες που φαντάζουν ανάμεσα στους δαιδάλους σαν φαντάσματα μιας πόλης κοιμισμένης εδώ και έναν αιώνα.

Το 1904

Τα ερείπια είναι τόσο πολλά που οι παρατηρητές έγραψαν "είναι θαύμα που τα ερείπια ειναι ακόμα όρθια", "Ποτέ κανένας δεν φαίνεται να ανέβηκε αυτά τα σκαλιά", "Το Saint-Paul απειλεί να γνωρίσει την ολική κατάρευση". Σήμερα, με 7000 επισκέπτες την ημέρα, το Saint-Paul είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα τουριστικά μέρη. Τι συνέβει?

Από το 1945

Η έλξη γίνεται πιο δυνατή, τα σπίτια του χωριού παίρνουν ζωή, τα ερείπια αναγεννιώνται. Από όλη τη χώρα, από όλες τις θρησκείες, οι ερωτευμένοι μένουν εκεί και ζουν το πάθος τους. Ο Loïs Hutton δημιουργεί ένα μικρό θέατρο όπου βλέπει κανείς τους εστεμμένους της Ευρώπης, οι James Baldwin και Jenny Clagett καλούν για συζήτηση, ο Fred Witte ζωγραφίζει τους στενούς δρόμους, ο Jacques Prévert σπάει ένα σφιχτό αυγό στον πάγκο του "chez Réré", το "Chat noir" είναι γεμάτο. Στο μεταξύ, οι Picasso, Braque, Chagall, Dufy, Hartung, Bonnard, Miro, Léger και τόσοι άλλοι βρίσκονται στο Saint-Paul, στο σπίτι τους. Το 1964: καθώς ο Malraux εγκαινιάζει το Ίδρυμα Maeght, ο κόσμος του σινεμά εισβάλει στο Saint-Paul: οι Carné, Kosma, Allegret, Clouzot, Signoret, Montand, Ventura, Géret ..., και μετά όλο το Ηollywood. Από δω και πέρα οι διοργανωτές ταξιδίων περιλαμβάνουν στις διαδρομές τους μία επίσκεψη στο Saint-Paul-de-Vence. Οι δρόμοι έχουν βρει τη ζωντάνια τους, τα σπίτια είναι γεμάτα γέλια, πάνω από 40 βιτρίνες επιδεικνύουν τα αυθεντικά έργα σύγχρονων καλλιτεχνών. Ηθοποιοί καλλιτεχνικής παράδοσης τροφοδοτούν καθημερινά τις συλλογές του αύριο. Το Ίδρυμα Maeght αποτελεί, χωρίς αντίπαλο, το διασημότερο ναό σύγχρονης τέχνης. Δημιουργήθηκε από τη θέληση τους ζεύγους Maeght και παραμένει το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα προστασίας των τεχνών στην υπηρεσία του πολιτισμού.

 
Κύρια σημεία ενδιαφέροντος : Το παλιό χωριό - Τα ερείπια- Το Ίδρυμα Maeght.
Τέχνασμα

Πριν την άφιξη σας κάντε το test γαλλικών στο site μας για να δείτε το επίπεδο σας, σας επιτρέπει να ξέρετε καλύτερα τα δυνατά σημεία και τις αδυναμίες σας και από το πρώτο μάθημα σας παροτρύνει να επιμείνετε με τον καθηγητή σας στα θέματα που θέλετε να εστιάσετε.

 

Σωστοί λόγοι για να έρθετε στην

 Azurlingua... Προγράμματα για αρχάριους Ένα σήμα ποιότητας που έχει αναγνωριστεί από τη γαλλική κυβέρνηση.


Τιμές και « ειδικές προσφορές » που ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας.


     Θεσμική αναγνώριση (συμπράξεις πανεπιστημίων).

  11 επίπεδα γαλλικών,  η Azurlingua σας προτείνει προγράμματα ανάλογα με τις ανάγκες σας !


ΝΕΟ : Έχετε τη δυνατότητα να πληρώσετε σε  2,3 ή 4 άτοκες δόσεις.


Κι άλλοι ακόμη 
 
 

ü  11 niveaux de français,  Azurlingua vous propose une pédagogie sur mesure !

image image image

Ακολουθήστε μας στο
 Facebook

 
Κοινωνικά δίκτυα

Προτείνετε μας στο Facebook!Σας άρεσε αυτή η σελίδα;
Διαδώστε τη!


Βίντεο

Καλώς ήλθατε στην AzurlinguaΕίμαστε μέλη
soufflecampus francecsnfla

Μας εμπιστεύονται

centre d'examen SELFEE